Egyik kedvenc vacsoránk

Elhelyezzük, megsózzuk. Megsütjük. Kiütögetjük… … és kész is van. Persze ennyi zsírhoz valami házi készítésű kenyér is dukál. Azaz, ez a ritka kenyérevős napjaink egyike… Van, hogy hosszában vágott verzióhoz jutunk, de a forma igazából mindegy is. Nyami!! Ti is szoktatok velőscsontot enni?

Má'(j) megint…

Pár héttel ezelőtt kedélyesen csacsogtam az egyik kedves ismerősömmel egészen hétköznapi dolgokról, mikor szóba jött, hogy mit főzök holnapra. Mondtam, hogy resztelt májat. Már épp belekezdtem volna a részletekbe, tudniillik, hogy én úgy szeretem, ha nagyon apróra vágom a májat, és jó sok hagymával készítem, amikor elkerekedett szemmel visszakérdezett. – Mááájaaaat?! De hiszen… Nos, kiderült, …

Tovább

Mikrotápanyagokban gazdag táplálkozás

Ha meghalljuk azt, hogy „vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás”, vagy „vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek”, akkor a legtöbb embernek ez jut eszébe: Rossz esetben ez: Még rosszabb esetben ez: Tudják ezt az élelmiszergyártók, és reklámszakemberek is, és ki is használják rendesen. Persze ez már egy másik téma… Sokkal jobb esetben ez jut eszünkbe: …

Tovább